Побачив світ п’ятий музичний альбом чернігівця Сергія Дзюби

Письменник та композитор Сергій Дзюба випустив наразі п’ятий музичний альбом своїх пісень (відеокліпів») із прекрасною назвою «Здрастуйте, рідні!».

Мені дуже подобаються пісні пана Сергія, я – його щира шанувальниця, хоча ще молода людина – вдвічі молодша за автора. Тобто людина іншого покоління. Втім, пісні Сергія Вікторовича не залежать від моди. Вони – дуже щирі, душевні, теплі, романтичні, красиві. Для мене він – справжній Чарівник – настільки добрий, проникливий і шляхетний, що може створювати дива!

Тому, навіть не сумніваюся, – всі пісні добродія Сергія житимуть довго, бо вони вражають і зворушують, лягають на душу, спонукають до роздумів та мрій, хороших і благородних справ. Власне, який автор, такі і його пісні.

У новому альбомі їх виконують заслужена артистка України Валентина Олійник, народний артист України Леонід Сандуленко, лауреати багатьох міжнародних премій та конкурсів Володимир Олійник (дует «Крила»), Ігор Мілевський, Ольга Бондаренко, Борис Раденко, Інна і Тетяна Чабан, Петро Лойтра та Сергій Дзюба.

Те, що добродій Сергій оригінальний та неповторний співак – звісно, не новина. Але для мене стали справжнім відкриттям і подарунком пісні у його виконанні: «Якщо душа не сягне голови» (на вірші дружини Тетяни Дзюби, це – взагалі, геніальна, по-людському, мудра та глибока філософська пісня), жартівливі – «Любов із тролейбусом», «Роксолана», «У мужчин – ситуацій немало» та «Балада про яйця». До того ж, до всіх цих пісень Сергій Дзюба й чудову музику створив!

Одна з моїх найулюбленіших – пісня «Здрастуйте, рідні!». Її блискуче виконує наш народний артист України Леонід Сандуленко. Втім, Валентина Олійник вже вкотре довела, що вона – велика артистка, одна з найкращих в Україні, а, можливо, і в світі. Це проникливе пісенне звернення Сергія Дзюби у виконанні пані Валентини надихає потужним патріотизмом та мужністю, чуйністю та людяністю. Автор звертається до українців, в яких країнах вони б зараз не перебували, – повертатися в рідну державу та допомогти Україні здобути Перемогу над ненависною російською ордою. Для мене ця пісня звучить як гімн нашої незламності та самовідданості!

Ще дна коштовна перлина – «Пісня про Чернігів», яку дуже красиво та ніжно виконують наші чарівні співачки Інна і Тетяна Чабан. Тут співавтори слів – Олена Терещенко та Сергій Дзюба. Ця пісня – неперевершений, щирий та прекрасний гімн давньому та вічно молодому Чернігову, нездоланному для ворогів. Цікаво, що цю ж пісню талановито співає і заслужений артист зі Львова Віктор Гембара, що лише підкреслює популярність пісні, яку вже знають у США, Канаді, Австралії, Німеччині, Польщі та інших країнах. Тож, як на мене, така пісня могла б стати й офіційним гімном Чернігова.

Суперхіт «Батьку мій» тут звучить у виконанні композитора Бориса Раденка. Це – ще одна, без перебільшення, геніальна пісня Сергія Дзюби. Я слухала її вже, напевне, разів сто, і щоразу переживаю сильні емоції. Бо так написати про батька зміг лише добродій Сергій. Власне, пісня й присвячена його тату – Віктору Гавриловичу Дзюбі, який встиг її почути за свого життя. Цю пісню прекрасно виконують заслужений артист України Павло Мрежук, заслужена артистка Валентина Олійник, молода, але надзвичайно талановита співачка Наталія Шинкаренко (голос якої вже порівнюють із голосами Софії Ротару, Ніни Матвієнко та Раїси Кириченко). Але відомий композитор Борис Раденко, як виконавець, аніскільки не губиться серед таких справжніх зірок.

Композитор Петро Лойтра співає в новому альбомі дві пісні на вірші Сергія Дзюби – «Примчу на білому коні!» та «Опівнічна балада». Вони – зовсім різні, але обидві – незвичайні та цікаві. «Примчу на білому коні!» – це величний гімн Коханню, дуже красива, романтична та хвилююча пісня, яку добродій Сергій присвятив своїй коханій дружині Тетяні. А пісня «Опівнічна балада» – це дотепна, жартівлива розповідь про те, як до поета вночі залетіла у кватирку… молода відьма на мітлі! Не переказуватиму, що трапилося далі, бо це просто неможливо переказати, – ліпше послухати пісню та покращити собі настрій

А завершує цей музичний альбом Сергія Дзюби жартівлива та колоритна пісня «У шинку – одна біда!» – вона звучить, як всенародна, у виконанні Валентини й Володимира Олійників (дует «Крила»), Ігоря Мілевського та Ольга Бондаренко. Таку пісню на будь-якому весіллі чи вечорницях можна заспівати, ще й «Браво!» та «Біс!» гукатимуть.

Композитори нового музичного альбому – Сергій Дзюба, Борис Раденко, Петро Лойтра та незабутній Микола Збарацький.

Додам, що з усіма піснями напрочуд вдало поєднуються відеокліпи Надії Бойко зі Львова та чернігівця Сергія Кордика.

Взагалі, музичних альбомів у Сергія Дзюби – вже шість, адже нещодавно вийшла і їхня з дружиною Тетяною Дзюбою кантата «Крила Симаргла» для сопрано, тенора, флейти та фортепіано на музику Шевченківського лауреата, заслуженого діяча мистецтв України та професора Олександра Яковчука, у виконанні зіркових київських співаків Єлизавети Ліпітюк, Сергія Бортника, Анни Поліщук та Анатолія Вороб’я, котра отримала величезний резонанс і визнання в Україні та за кордоном.

Щиро дякую, дорогий пане Сергію, за такий яскравий, неймовірний та зворушливий подарунок для мільйонів людей! Хай Ваші пісні звучать на всіх континентах нашої земної кулі й окрилюють душі, зігрівають серця добротою та радістю!

Валентина Чорнобривець,

літературний критик, мистецтвознавець

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?